„Eşecul uman pe care mi-aş dori să îl corectez este agresivitatea” Stephen Hawking

Home  >>  Diverse  >>  „Eşecul uman pe care mi-aş dori să îl corectez este agresivitatea” Stephen Hawking

„Eşecul uman pe care mi-aş dori să îl corectez este agresivitatea” Stephen Hawking

Postat pe 25 octombrie 2015, In categoria Diverse

Am să scriu despre un subiect care, în mod normal, este însoţit de multe cifre, idei controversate, mai exact spus, însoţit de statistici. Deşi cunoaştem cu toţii cazuri de violenţă fizică sau verbală, abuz emoţional, excludere, în limbaj modern acest fenomen se numeşte „bullying”. În prima fază, când am fost cooptată de amicele mele bloggeriţele să scriu despre acest subiect , mi-am spus că nu ştiu despre ce este vorba, termenul folosit de ele fiind cel menţionat mai sus. Când m-am informat mi-am dat seama că de fapt trăim, efectiv, înconjuraţi de acest fenomen numit „bullying” şi că, uneori, fără să ne dăm seama, suntem ori victimele lui, ori devenim chiar noi „agresori”. „Copiii sunt răi” – aud deseori spunând adulţii. Ei spun şi fac ce gândesc, sunt spontani şi nici nu pot fi judecaţi datorită vârstei şi incapacităţii lor de a judeca lucrurile şi faptele precum adulţii. De fapt, eu cred că societatea în care trăim este principala cauză a dezvoltării acestui fenomen. Copiii nu fac altceva decât să reflecte societatea în care trăiesc, în microuniversul lor zilnic. Tinerii sunt adaptaţi societăţii pe care o percep nu numai din mediul familial ci şi din diferite universuri adiacente: televiziune, mediul online, jocuri electronice. Lupta petru cel mai puternic, cel mai bun, cel mai frumos, cel mai deştept a devenit mai acerbă ca niciodată. Fiecare copil percepe această competiţie după propriul lui caracter. În foarte multe cazuri competiţia a devenit agresiune şi de foarte multe ori am văzut tineri care au ca slogan „scopul scuză mijloacele”.  ”Eşecul uman pe care mi-aş dori să îl corectez este agresivitatea”, Stephen Hawking.

 

3 Comentarii pana acum:

 1. gica spune:

  Se pare ca ai descoperit cauza tuturor relelor…. Pai si atunci de ce ne plangem de politicieni ? Ei sunt reflectarea noastra, a societatii… Daca toti suntem buni, cum naiba facem de-i alegem numai pe cei rai ??? Daca toti suntem bullying, daca societatea in care traim promoveaza asta si, mai mult, o vede ca o calitate (e bun, dom-le, il dai afara pe usa si el intra pe geam), un astfel de demers (scrierea ta) pare desuet :)
  Nu inseamna ca un astfel de articol nu are rolul sau :), dar scris doar ca o constatare si neinsotit si de o actiune in sine, nu pare decat un … scancet. No ofense :)

  • intrelumi spune:

   Ai dreptate Gica. Am vrut sa dau si-un exemplu concret.Si chiar poate am sa-l dau..dar, acum și aici, m-am gândit sa subliniez și eu cât de bullying -i suntem :))) Ideea e..ca, eu cred ca a existat și va exista întodeauna acest fenomen. E drept, ar fi minunat sa luptam toți împotriva lui, dar e ca și cum n-am mai manca într-o zi dulciuri – crezând, astfel, ca tot colesteorul și grăsimile,adunate peste ani, dispar făcând sacrificiul asta.

 2. Stanciu spune:

  Da , dar cati vad….acest lucru , cati fintre noi , ne dam seama….ca suntem virusati…..cu toti .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>