Femeile şi-o caută??

Home  >>  Diverse  >>  Femeile şi-o caută??

Femeile şi-o caută??

Postat pe 20 august 2015, In categoria Diverse

Eram în parc, obosită şi cumva epuizată după o zi de muncă. Priveam, aproape cu invidie copiii plini de energie, frumoşi şi neinteresaţi că ziua e aproape pe sfârşite. Apare, parcă din senin, o cunoştinţă veche, aflată şi ea cu cei doi copii în parcul din centrul oraşului. Ne salutăm şi, după cum m-am obişnuit de altfel, mă întreabă una, alta, despre ce acte ar mai trebui să facă pentru obţinerea altor înscrisuri necesare să se întoarcă în Scoţia. Îi răspund amabilă, după care întreb politeţuri fireşti, de genul: ce mai faci? ce mai face familia? ce-ţi fac copiii? etc. Şi începe:

 • În general bine, dar e destul de greu cu opt copii, îmi spune el cu o faţă obosită.
 • Opt copii ai? Întreb eu surprinsă, dar şi încântată că încă mai există familii cu ataţia copii.
 • Da, patru cu fosta soţie şi patru cu actuala.
 • Aaaaa, şi toţi sunt la tine. Cum te descurci? îl întreb eu curioasă.
 • Greu, destul de greu. A trebuit să-i iau la mine. Fosta, o nenorocită şi o haimana şi o mizerabilă. Stă numai în cluburi de noapte, nu are grijă de copii. A schimbat nu ştiu câţi bărbaţi până acum. Nu e harnică, nu găteşte, nu face curăţenie, doarme până târziu, bea, fumează, urlă la ei, îi ceartă, nu le cumpără ce vor şi le permite să facă orice.
 • Ufff! exclam eu. Bine că ai tu grijă de ei. Bravo ţie că te ocupi cu grijă de ataţia copii şi că actuala soţie îi acceptă şi pe ceilalţi patru! spun uitându-mă ciudat la el pentru că nu se mai oprea din cuvintele jignitoare la adresa „fostei”.
 • Da, îi acceptă, le luăm alocaţiile atât din ţară cât şi din Scoţia şi ne descurcăm. Bine, că şi actuala soţie nu se prea implică. Îi tot spun să fie mai atentă, să gătească mai mult, să păstreze camerele mai curate, să ne facă şi desert, să nu mai cumpere din magazin. Mă înebuneşte că vrea şi ea să vadă un film. Dar de film avem noi nevoie? Avem filmul nostru. Cum poţi să te mai gândeşti să mergi la film? I-am spus clar, dacă te mai aud cu pretenţii din astea, te las şi găsesc eu vreo femeie cuminte care să iubească copiii şi să muncească cu adevărat.
 • Aha…dar câţi ani are soţia ta? întreb aproape şoptit, din cauza nervilor care simţeam că mă cuprind.
 • Aproape 36. Tinerică nu mai e, e aşa de slabă că-i spun mereu că trebuie să se mai împlinească. Unui bărbat îi plac femeile puternice, nu firave şi cu pretenţii aşa multe.
 • Pfff! Dar mai are şi alte pretenţii în afară de faptul că vrea să meargă la film? Îl întreb eu, cu mâna pe poşeta pe care, cu greu, mă abţineam să n-o arunc în el.
 • Daaaa! îmi strigă el aproape. Femeia asta  şi-o caută cu mâna ei. surprisedA spus că îşi doreşte foarte mult o maşină de spălat vase, fiindcă suntem zece cu toţii şi ar mai scăpa de molozul ăla de farfurii de la fiecare masă. Auzi la ea!? O maşină de spălat vase! Nu că nu ne-am permite, dar cine a mai auzit să spele vasele o maşină? Bunica, mama mea aveau maşină de spălat vase?! Bunica mea spăla vasele la 14 oameni, mama mea la fel, nu adormea până nu  era totul curat şi aranjat pentru a doua zi. Şi nici nu s-a uitat la vreun film vreodată. Datoria ei era familia şi grija ca noi să avem de toate. De asta se duce România de râpă, femeile nu-şi mai cunosc rolul în familie. S-au emancipat toate, vor filme, maşini de spălat vase, salon, sală de sport. Dacă noi bărbaţii ne-am uni forţele, am face ca această ţară să meargă bine, fără să cerem bani de la Uniunea Europeană.
 • M-am uitat la el, m-am uitat la cei doi copii frumoşi care se jucau în parc, m-am uitat şi înspre mine cumva cu ochiul minţii. M-am ridicat de pe bancă, scrâşnind din dinţi aproape, şi i-am spus şoptit :
 • Eşti cel mai mare idiot pe care l-am văzut şi ascultat vreodată. Plec, ca să nu-ţi arunc geanta asta nevinovată în capul tău bolnav. Dacă ţi-aş cunoaşte soţia i-aş spune să te părăsească cu toţi cei opt copii, indiferent de consecinţe. Eşti un distrugător idiot!angry

Doamnelor, domnişoarelor şi domnilor… or fi mulţi din ăştia pe Terra? Şi dacă există, n-ar trebui închişi undeva pe vreo planetă de maximă siguranţă, ca-n filmele alea de groază ? Dar dacă evadează, tot ca-n filemele alea? Brrr! Nu-i bine, aterizează pe Terra şi se înmulţesc. Auziţi? Castrarea ar fi o soluţie optimă sau e prea dură? Dar de batjocura publică, ce părere aveţi? Arsul pe rug mi se pare prea înălţător, s-a aplicat prea multor martiri A! Poate o operaţie să-l transformăm în femeie, că tot se poartă şi să-l punem să crească plozi, să facă mâncare, curăţenie, să spele vase, rufe şi dacă-l prindem la televizor pe la vreun film, să-i spunem că e timpul pentru dinner time!

În fine domnilor, mă iertaţi, sunt doar nervoasă fiindcă sunt femeie. Cunosc bărbaţi deosebiţi şi sper ca personajul din povestea mea, dureros de reală, să fie doar o excepţie care nu confirmă regula. Şi, până atunci, dacă vă permiteţi, cumpăraţi maşini de spălat doamnelor fiindcă s-ar putea să aveţi parte de suprize plăcute, în perioada in care „roboata” spală vase. laugh

Vă pup,

Eu, Între Lumi

Poză: protv.ro

6 Comentarii pana acum:

 1. motolady spune:

  el cum isi aduce contributia la casa, daca tot are atatea pretentii de la femeie? Sau doar le ia alocatia copiilor si ii scoate in parc?

  • intrelumi spune:

   El cred ca munceste. Asta il face sa creada ca e o victima, saracul de el…ca ma enervez iar cand imi aduc aminte ce ton avea.

 2. Kendall spune:

  Ăsta nu s-a-nsurat, și-a luat slugă gratis!

 3. horia covaliu spune:

  Like, but no share. E un caz izolat, sper din toata inima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>