„Frumuseţea este darul lui Dumnezeu” Start vot!

Home  >>  Diverse  >>  „Frumuseţea este darul lui Dumnezeu” Start vot!

„Frumuseţea este darul lui Dumnezeu” Start vot!

Postat pe 12 ianuarie 2016, In categoria Diverse

Frumuseţea este darul lui Dumnezeu, aşa a spus Aristotel.

Despre frumuseţe s-a scris, s-a cântat, frumuseţea s-a pictat, frumuseţea s-a analizat, s-a discutat şi înca se discută. Îmi amintesc că citeam acum ceva timp un articol în care unii sociologi analizau cât impact are frumuseţea fizică atunci când îţi cauţi un job sau aspiri la o promovare. Ei bine, se pare că impactul există şi procentele sunt în favoarea oamenilor frumoşi. Însă ochiul se educă. Şi, ştim cu toţii, standardele sunt diferite de la un continent la altul. Agenţiile de modelling au încercat să impună un model universal – femeia şnur. Şi, uite aşa, bietele manechine, numai piele şi os, trecute prin diete drastice, cu o mare influenţă asupra adolescentelor, ajungeau la spital pentru vitaminizare. Însă nu acesta e subiectul pe care-l deschidem azi.

Vă propun să o cunoaştem pe Mihaela Noroc. În vârstă de 30 de ani, Mihaela şi-a luat camera foto şi a făcut o călătorie în jurul lumii pentru a realiza un… Atlas al frumuseţii. Este un atlas al frumuseţii feminine în care chipurile oacheşe sunt plasate într-un context. Cel al societăţii în care au fost găsite. Spre exemplu, frumoasa româncă este din Maramureş. Da, e diferită de orice manechin de pe podiumurile din vest. Este în costum naţional şi poartă un batic pe cap. Dar câtă candoare în privire şi pe chip! Şi ce poate fi mai fascinant decât să răsfoieşti un asemenea atlas şi să admiri frumuseţi din cele mai îndepărtate colţuri ale lumii? Să-ţi dai seama cât de diferită e frumuseţea. Să încerci să înţelegi de ce o femeie considerată frumoasă în Europa de Nord poate să nu trezească interes în Orient. Pentru artista Mihaela Noroc trebuie să fi fost o experienţă de viaţă incomparabilă cu orice altceva. Şi putem să ne îmbogăţim şi noi azi, datorită curajului pe care l-a avut la demararea acestui proiect, alături de soţul ei.

Călătoria a început din Europa, s-a îndreptat spre Rusia, după care cei doi au străbătut toată Asia, până în îndepărtata Japonie. Distanţa dintre Bucureşti şi Tokyo pe calea aerului e de aproape 9.000 de km. Imaginaţi-vă însă cum poate fi o astfel de călătorie, de aproape 14 ore cu avionul, străbătută cu autobuze, trenuri sau vapoare. Iar de aici au mers în Noua Zeelandă, Australia şi America de Sud. Mihaela Noroc spune că a urmărit cum se schimbă fizionomiile femeilor. Însă câţi oameni, câte obiceiuri şi prin câte locuri fascinante a trecut! Românca fotograf îşi începea căutarea pe stradă, în pieţe, în baruri sau în universităţi. Le povestea oamenilor despre proiect şi căuta îndrumare. A apelat şi la agenţii de modelling, însă niciodată nu a făcut rabat de la două aspecte esenţiale pentru ducerea la bun sfârşit a proiectului: autenticitatea şi sinceritatea de pe chipul candidatelor. Proiectul e încă în desfăşurare. În fiecare an, atlasul se îmbogăţeşte cu noi şi noi chipuri.

Intraţi, aşadar, la adresa de mai jos şi votaţi ce vă place.

www.boredpanda.com/woman-beauty-atlas-mihaela-noroc/

Iar dacă doriţi să vedeţi şi mai multe fotografii fascinante, intraţi pe pagina de Facebook a proiectului: https://www.facebook.com/MihaelaNorocPhoto/

Mihaela Noroc ne face mândri peste tot în lume. E un om frumos. Şi, aşa cum v-am promis, voi continua să vă scriu despre oameni frumoşi şi locuri frumoase.

MOLDOVA

MOLDOVA

mihaela noroc

ROMANIA

 

 

 

COLUMBIA

COLUMBIA

 

 

Chile

CHILE

RUSIA

RUSIA

 

 

IRAN

IRAN

JAPONIA

JAPONIA

12516249_10207721890192497_528240063_n[1]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>