Gâlceavă în savană

Home  >>  Diverse  >>  Gâlceavă în savană

Gâlceavă în savană

Postat pe 20 martie 2015, In categoria Diverse

EPISODUL  I    –     FURNICA

Şi, uite aşa, stăteau doi tigri impunători la o masă, în savană. Unul cu o coadă înfoiată, iar celălalt cu o blană inexplicabil de sclipicioasă. Savurau câte o bere savanoasă şi spumoasă. Spume aveau şi ei precum berea. Îşi dădură seama că în viaţa lor amoroasă împărţeau aceeaşi tigroaică focoasă. Eu, o furnică hărnicuţă, drăguţă, frumuşică, savuram îngândurată, într-un colţ, pe masa lor,  un bob de cafea abia căzut din arbore.

– S-o laşi în pace, fiindcă altfel o să-ţi tai coada înfoiată cubuleţe, ca pe morcov,  şi am să ţi-o servesc în loc de masă, la răsăritul soarelui! spuse cel din dreapta, conştient fiind că numai dreapta poate fi salvarea.

Celălalt bătea sacadat şi zgomotos din lăbuţa stângă.

– Ar fi bine să renunţi, tigroaica e profundă şi deşteaptă, nu e de tine. Ştie că blana ta lucioasa nu o ajută cu nimic. Cu mine nu va mai trebui să vâneze, PRADA îi va fi adusă direct  în vizuină, iar picioarele ei nu îi vor mai obosi alergând  prin savană pentru a-şi întreţine blana ravisantă, cu fir gros, de regină.

Iar eu mă minunam şi mă gândeam. Ce să aleagă tigroaica? Să fie cel care-i aduce totul demn de o regină? Sau cel ce se zburleşte mai mult? Câte răscruci de drum o vor aştepta pe tigroaică la dreapta sau la stânga? Deciziile cât grăuntele atrag alte decizii cât nuca, iar deciziile cât nuca le atrag pe alea cât nucul. Mai bine îmi păstram bobul de cafea pentru la iarna. Îmi şi imaginez cum va veni fraierul de greier cu chitara. Greierul, indicatorul răscrucii mele. Na, tardiv! Aşa că tigrii ar trebui să-şi cânte serenada şi să plece! Sau să tacă! Sau să folosească insecticid!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>