Imaginea de dincolo de rafturi – #arenapasionaţilor

Home  >>  Diverse  >>  Imaginea de dincolo de rafturi – #arenapasionaţilor

Imaginea de dincolo de rafturi – #arenapasionaţilor

Postat pe 18 mai 2016, In categoria Diverse

Deşi în ultima perioadă nu am mai scris mare lucru, din cauza timpului care nu mi-a fost tocmai prieten, am reuşit să ajung într-o vizită la Selgros Bacău, alături de grupul de bloggeriţe din Bacău. Recunosc că am fost încântată să le revăd, fiindcă la ultima lor întâlnire am lipsit din motive obiective. Plăcerea de a le revedea mă face să lupt cu această componentă a existenţei mele, timpul. Cică nu există noţiunea de timp, am citit pe undeva, dar eu simt cum el se comprimă în existenţa mea. Posibil să-l comprim eu, dar ce mai contează cine pe cine comprimă, rezultatul se răsfrânge în existenţa mea.

P1300198    P1300179

Daniel

Daniel

N-am mai vizitat un supermarket dincolo de ce oferea imaginea acestuia, raportată la imaginea mea de client grăbit. Astfel, prin Roxana Neculcea, l-am cunoscut pe Daniel, şeful de la relaţii cu publicul, care ne-a arătat şi ce e dincolo de rafturi, mai exact şi în mod deosebit, raionul de carne, mândria Selgros-ului, ca să mă exprim aşa.

Sincer, în modul cel mai sincer, am fost surprinsă de ce am văzut dincolo de strălucirea rafturilor multicolore din supermarket. Am făcut cunoştinţă cu şeful de la raionul de carne. Încep cu acest amănunt, fiindcă eu încă mai cred că omul sfinţeşte locul. Spre ruşinea mea nu-mi aduc aminte care îi era numele, dar mi-au plăcut foarte mult ochii lui. Da, exact, ochii lui… fiindcă se putea observa cum strălucesc atunci când vorbea de întregul proces  de producţie: de la procesul de verificare a cărnii, tranşarea, sortarea, macerarea, afumarea, reţetele produselor, ambalarea lor şi până la aşezarea acestora în galantare. Nu cred că am enumerat etapele chiar în ordinea care au fost explicate, dar chiar nu are importanţă.  Importantă e pasiunea omului care-şi iubea meseria şi faptul că voia să observăm că, în afara de igiena impecabilă, carnea, vedeta acestui raion, era tratată cu maximă atenţie, cei care lucrau acolo fiind adevăraţi profesionişti. Carnea de porc  nu era tratată şi era folosită la produsele proprii după nişte reţete foarte bine gândite şi fără aditivi.

sonia1      sonia5

De asemenea, produsele erau afumate cu rumeguş şi nu cu alte „fumuri  artificiale”.sonia7 Am ajuns la controversatul „crenvurst” care, după cum ştiţi, e din ce in ce mai „discutat” ca fiind conceput din toate resturile provenite de la  alte produse . Ne-a arătat reţeta, ne-a rugat să gustăm şi, cu mândrie, ne repeta  întruna că acest produs este făcut din carne şi nu din altceva (resturi, oase etc).  „Şeful de la carne” avea chiar şi o reţetă proprie, un produs ce arăta foarte bine, ceva muşchiuleţ de porc împletit cu nu ştiu ce cârnaţi , făcuţi tot după reţeta lui. Un „deliciu delicios”, cum spun eu când văd ceva ce merită atenţia papilelor mele gustative.sonia 6altepoesel

sonia2        sonia4

Pot să decar că acest articol, deşi vorbesc în el despre un supermarket, nu are legătură cu promovarea lui de către mine în urma vreunei înţelegeri, contract sau vreunui folos personal. Pur şi simplu am răspuns unei invitaţii şi scriu despre ce am văzut acolo. Dacă aş fi văzut ceva rău, urât sau reprobabil, aş fi spus fără ezitare. Chiar i-am spus lui Daniel că nu ar fi o idee rea să propună proprietarilor să organizeze „Ziua porţilor deschise “ şi la Selgros. Cred că ar fi interesant ca orice posibil client să vadă cum se obţin produsele din carne, cum sunt preparate, afumate, etc. Eu am văzut, mi-a plăcut şi am scris. O să cumpăr carne şi produse din carne de la Selgros fără nicio emoţie. Ştiţi voi, emoţia aia care ne cuprinde când cumpărăm produse nesigure în ziua de astăzi. Emoţia o las pentru alte situaţii, la Selgros rămânând doar cu emoţia de a nu-mi ajunge niciodată banii la câte îmi doresc de prin rafturile de acolo. laugh

Evident, mi-a plăcut şi pe la celelalte raioane, la cel de peşte, la cel de fructe şi legume, iar cel de delicatese, evident, mi-a mers la inimioară. Deh, cu-i nu-i plac „delicatele delicatese” ? Dar rămân la ideea ca burata mozzarella e grozavă. E preferata mea de la raionul de brânzeturi.

sonia9                         poe selgrostel5

 

Ne-am mai şi jucat printre raioane, rămânem toată viaţa copii, nu?

P1300204                  poe selgrostel4

Gata, v-am povestit despre experienţa mea la Selgros, o altfel de experienţă, o altfel de perspectivă a unui client ce vrea să mănânce carne care să conţină carne şi brânză care să conţină brânză.

Salut cele mai frumoase şi drăguţe bloggeriţe din univers (am voie să fiu subiectivă fiindcă le preţuiesc şi le  respect), îi mulţumesc Roxanei Neculcea pentru iniţiativă, Ancăi Balaban Popa Iscu fiindcă l-a adus pe Ştefan, (un băiat drăguț, adică foarte drăguţ, voluntar la Asociaţia Iniţiative pentru o Comunitate Responsabilă – Moineşti) care ne-a pozat pe noi, „fetili cochetili” şi gazdelor.

INCAUNA

altepoesel1

Anca şi Cristian

 

Vă salut şi pe voi, cititorii mei, oriunde v-aţi afla!

#bloggeritebacau6   #pasionatedeblogging   #SelgrosBacau  #transparenta  #sinceritate

Un comentariu pana acum:

  1. Leonid Iacob spune:

    Interesant blog, mai ales că la cel supermarket am şi un strănepot care lucrează şi pe care l-am zărit cu voi într-o fotografie. Am fost de mai multe ori acolo, dar n-am intrat în „culise”. E bine că ai împărtăşit şi cu alţii ce ai văzut, :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>