În loc de urlat în pungă

Home  >>  Diverse  >>  În loc de urlat în pungă

În loc de urlat în pungă

Postat pe 8 iunie 2015, In categoria Diverse

Ştiţi momentele în care îţi vine să urli, să spargi, să dai cu pumnul în masă şi să renunţi la orice? Circula cândva şi un clipuleţ cu un tip care spărgea tastatura de birou. Ei bine, dragilor, noi trebuie să ne comportăm civilizat. Prin urmare, iată reţeta: se ia una pungă de hârtie, se aleargă până în vârf de munte, se urlă din toţi rărunchii în ea şi, apoi, se îngroapă cât mai adânc. Dar ce facem când n-avem muntele la îndemână? Sau punga? Sau nici una, nici alta? Luăm o carte de colorat.

Ca să vă explic cum e cu cartea asta de colorat, trebuie să vă zic un pic despre mandale. Sunt imagini cu valoare de simbol, folosite pentru contemplaţie în tradiţia budistă.

Exact ca în imaginea de faţă:

11350218_10206319273527957_593874107_n[1]

Aşadar, vorbim despre cercuri magice. Ele au fost „importate” în Occident de renumitul psihanalist Jung. În timpul şedinţelor sale psihoterapeutice, el a observat că desenarea acestor cercureţe simpatice îl reechilibrau şi-i armonizau interiorul.

Bun, acum, nu toată lumea are talent la desenat. Şi, dacă tot ne descărcăm, de ce n-am face-o constructiv? Le mulţumesc prietenilor din vest. J De la ei, am aflat despre cărţile de colorat pentru adulţi.

Cea de mai jos se numeşte „Colorează-mă fericit”. Titlul vorbeşte de la sine. Se poate comanda de pe Amazon, din Marea Britanie, şi costă 7,69 lire sterline. Dacă preferaţi să plătiţi în euro, o puteţi comanda de pe Amazon Germania sau Italia, însă va fi în germană, respectiv italiană .

11349980_10206319273447955_287766905_n[1]

Veste bună pentru cei care nu vor să plătească pe Internet! Din experienţa mea, am văzut că nu sunt puţini. Ei bine, dragilor, acum o puteţi comanda acasă, cu plata în ramburs. Nu este chiar aceeaşi, însă efectul este, cu siguranţă, identic. Scăpăm de stres. Zilele acestea a apărut la editura Corint: Tărâmul viselor. O aventură în culori. Deja au afişat-o mai toate librăriile online.

Acum să ne imaginăm. După o zi nebună, în care toate par că se sparg în capul nostru, în care toţi şi toate trag de noi în toate părţile, în care ne împrăştiem în patru puncte cardinale, pentru ca mai apoi să ne adunăm şi iar să ne împrăştiem, ce facem pentru noi? Vă pot spune ce o să fac eu. Cu un pahar de vin alb alături (sauvignon blanc), pe acorduri armonioase (la mine sunt cu influenţe jazz), cu muuuulte creioane şi linere colorate, încep o aventură nouă. Una în care mă adun pentru mine, ca să am cum să mă pot împrăştia şi mâine. Ca să pot zâmbi la fel de larg, ca să-mi pot călăuzi pitica gândind mai limpede şi ca să fiu şi mâine aici, în lumea mea, între lumi, promit, cu aceeaşi atitudine pozitivă, de care vreau să vă molipsesc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>