Măi să fie!

Home  >>  Diverse  >>  Măi să fie!

Măi să fie!

Postat pe 5 august 2015, In categoria Diverse

Măi să fie! Mi-am propus să nu consum zahăr şi, ca de obicei, când iau decizii împotriva dorinţelor mele, m-am lăudat pentru iniţiativa mea. Mândră că în sfârşit am luat o decizie sănătoasă, între cele complet nesănătoase, am pornit în căutarea unor produse care nu conţin zahăr sau conţin mai puţin. Am început să-mi dirijez mintea mea de femeie care iubeşte dulciurile şi tot m-am încurajat: renunţi la dulciuri, o să araţi şi mai bine decât araţi acum laugh, vei fi mai sănătoasă şi elimini otrava albă din organismul tău . Am crezut că cel mai greu lucru care trebuie făcut este să mă conving pe mine că pot să supravieţuiesc şi fără işlerele din fiecare vineri şi fără îngheţata de fistic, din fiecare zi.laughEronat, prieteni, complet eronat! Cel mai greu lucru posibil a fost, şi este, să găsesc produse fără zahăr în componenţa lor. Mă duc stupefiată prin supermarketuri şi ce credeţi că am găsit? Laptele conţine zahăr, de exemplu un pahar de lapte UHT are în componenţa lui 10-15 grame de zahăr. Buuunnnn, imi zic, trec la brânzeturi şi constat cu uimire că toate au în conţinutul lor zahăr. Mai constat apoi, că: cerealele conţin zahăr, conservele toate conţin zahăr, pateurile conţin zahăr, dressingurile pentru salate conţin zahăr, pâinea conţine zahăr, cu excepţia celei pentru diabetici, şunculiţa conţine şi ea zahăr, salamurile conţin zahăr, cartofii prăjiţi conţin zahăr (am citit despre asta), pastele conţin zahăr, făina are ceva urme de zahăr, icrele conţin zahăr, iaurturile conţin şi ele zahăr, covrigii săraţi conţin zahăr, planeta e dulce, universul e mieros, aerul conţine urme clare de savarină, iar eu nu mai continui.

Deci, mi se par aproape imposibil de găsit produsele fără zahăr. Bine, nu mă refer la legumele şi fructele care prin natura lor conţin zahărul natural, fructoza sau cum s-o mai numi, că m-a prins aşa o „enervare” pe zaharul asta universal , încât mi-am propus să inventez un produs fără zahăr laugh. Bine, nu am nicio idee încă, dar sunt ambiţioasă de felul meu laugh. Am să scriu şi despre înlocuitorii de zahăr, dar nu acum. Acum vreau să dau zaharului ce-i al zaharului – titlul de Cezar absolut. Acesta nu e un studiu de specialitate despre otrava asta delicioasă şi nici o introspecţie metempsihopupu despre efectul nociv asupra sănătăţii noastre, ci doar o constatare „uimicioasă” că trăim într-o lume „zaharisită” şi „lipicioasă”. Iar dacă astăzi îmi iese în cale vreun „mieros”, jur că îl fac praf – zahăr pudră , pardon.

 

Foto: descopera.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>