Răspunsul prieteni, e vânare de vânt

Home  >>  Diverse  >>  Răspunsul prieteni, e vânare de vânt

Răspunsul prieteni, e vânare de vânt

Postat pe 31 octombrie 2015, In categoria Diverse

Răspunsul e vânare de vânt. Am tot urmărit de azi noapte ce s-a întâmplat la clubul de groază, numit Colectiv. M-am cutremurat, m-am infiorat, m-am înfuriat, am trăit o groază de coşmaruri. Mi-am imaginat că aş fi putut fi acolo, că în viitor copilul meu ar putea fi într-un loc asemănător, că un prieten drag mie s-ar fi putut duce la o lansare de album al unei trupe rock, imaginaţia mea lugubră funcţiona afurisit de necruţător. Am văzut poze cu trupurile bieţilor tineri. Nu cred că ar fi trebuit să se întâmple asta, indiferent de ce zic unii, că tinerii ar trebui să aibă de învăţat când privesc cadavre. Din respect pentru cei care, cu ceva timp înainte, erau vii, frumoşi, trăiau poveşti, împărtăşeau visuri şi vise. Dar asta e! Unii vor audienţă, vor să spargă topuri, vor să aibă „succesuri”, vor faimă şi nu mai contează mijloacele, fiindcă scopul scuză tot. Acum se caută responsabilii. Desigur, o consecinţă cumva normală după o asemenea tragedie. Interesant mi se pare că peste tot în ţară există asemenea locuri unde tinerii se întâlnesc, unde trupe noi îşi lansează albume şi îşi câştig existenţa, sunt cluburile de sub pământ: underground. Şi cred că toate funcţionează cu acordul tacit al autorităţilor. La noi în ţară ”merge şi aşa”. La noi în ţară, dacă vrei să deschizi ceva, te omoară ANAF-ul, Protecţia consumatorilor, Garda de mediu, Apele Române, Poliţia Română, nu mai ştiu exact câte şi ce, important este că sunt 62 de organe de control în România. Dacă eşti o firmă mică, ai murit înainte de a te naşte şi, atunci, fiecare se descurcă cum poate. Şi aici, probabil, s-a întâmplat la fel. Dar nu asta e ideea acum, ci faptul că, tacit, sunt multe „colective” în ţară. De acum, gata, se vor face controale peste controale, se vor închide cluburi şi cârciumi, se vor da amenzi şi se va face ordine în ţară. Avem exemplul, avem tragedia şi ne facem datoria! E ca şi cu iarna care ne prinde mereu pe nepregătite deşi apare, nesuferita, de fiecare dată după cele trei anotimpuri din faţa ei. Îmi imaginez cu groază cum câteva sute de tineri au depins de o singură uşă, ca să poată să-şi trăiască viaţa în continuare. O uşă pe care să iasă, nu să intre. O uşă mult prea mică. O uşă pe care n-a văzut-o niciunul dintre cele 62 organe de control din România. Cu siguranţă, niciun salariat din toate cele 62 de „organe” n-a băut niciodată o cafea acolo, n-a participat la inaugurare, n-a autorizat nimic, n-a controlat nimic, nu ştie nimic. Nici pompierii n-au fost niciodată acolo să dea vreo amendă, că nu există nu ştiu ce plan de evacuare? Pompierii, de altfel, sunt poate singurii exoneraţi de orice vină. Ei au fost singurii pe la care n-a trecut nici un reprezentant al clubului. Dar nimeni nu ştia nimic, şi aşa au murit 27 de tineri. Alţii sunt în agonie, iar ceilalţi marcaţi pe viaţă. Acum, toţi au aflat răspunsul. Doar ca răspunsul, e vânare de vânt.

2 Comentarii pana acum:

  1. cadavrele nu trebuiau pozate sau mas-media nu trebuia sa ne impaneasca news feed-ul cu ele. putin respect, nu?!

    • intrelumi spune:

      Si eu cred ca nu trebuiau difuzate pozele cu trupurile victimelor. E vorba de respect, cum bine ai spus.Infine..trist si din pacate cred ca vor mai fi victime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>